Vážený návštěvníku, s ohledem na probíhající akci Black Friday, může docházet k pozdějšímu vyřízení objednávek. Děkujeme za pochopení.

RECEPTY: Pečený borůvkový cheesecake

Dnes Vám přinášíme recept na pečený borůvkový koláč. Tento recept je velmi rychlý, jednoduchý a zaručeně si na něm skvělě pochutnáte. Celý postup včetně použitých ingrediencí Vám ukážeme uvnitř tohoto článku.

IMG_7206 (1) (1)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°C.

Začneme přípravou těsta.Smícháme vločky, jeden jogurt Skyr, nadrcené mandle a špetku kypřícího prášku. Vše dohromady buď pořádně rozmícháme, nebo namixujeme na jemné mokřejší těsto. Tímto těstem vysteleme spodek formy na cheesecake. Nemusí být moc vysoká, hlavně ji hezky zmáčkneme a uhladíme. Základ těsta ve formě dáme na 10 minut péct v rozehřáté troubě a pak vyndáme ven.

Mezitím co se nám bude péct spodek těsta, připravíme si vrchní vrstvu.  V mixéru v době pečení těsta namixujeme všechny zbylé suroviny: hrneček borůvek, 400 g nízkotučného krémového sýra, jogurt Skyr, vejce a Bioládu podle chuti. Všechno smícháme do hladkého krému, který není moc tuhý, ale ani moc tekutý. Spodní těsto se nám krásně upeklo a můžeme na něj vylít celý fialový krém. Dáme péct do trouby na 150°C a přibližně na 25-30 minut.

Po vytáhnutí z trouby necháme cheesecake vychládnout v pokojové teplotě. Pak ho můžeme vyjmout z formy a podávat s čerstvými borůvkami. Na tomto skvělém dortíku si pochutná úplně každý!


Tento recept je velmi rychlý, jednoduchý a zaručeně si na něm skvělě pochutnáte. Přejeme dobrou chuť!