RECEPTY: Pečený borůvkový cheesecake

Dnes Vám přinášíme recept na pečený borůvkový koláč. Tento recept je velmi rychlý, jednoduchý a zaručeně si na něm skvělě pochutnáte. Celý postup včetně použitých ingrediencí Vám ukážeme uvnitř tohoto článku.

IMG_7206 (1) (1)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°C.

Začneme přípravou těsta.Smícháme vločky, jeden jogurt Skyr, nadrcené mandle a špetku kypřícího prášku. Vše dohromady buď pořádně rozmícháme, nebo namixujeme na jemné mokřejší těsto. Tímto těstem vysteleme spodek formy na cheesecake. Nemusí být moc vysoká, hlavně ji hezky zmáčkneme a uhladíme. Základ těsta ve formě dáme na 10 minut péct v rozehřáté troubě a pak vyndáme ven.

Mezitím co se nám bude péct spodek těsta, připravíme si vrchní vrstvu.  V mixéru v době pečení těsta namixujeme všechny zbylé suroviny: hrneček borůvek, 400 g nízkotučného krémového sýra, jogurt Skyr, vejce a Bioládu podle chuti. Všechno smícháme do hladkého krému, který není moc tuhý, ale ani moc tekutý. Spodní těsto se nám krásně upeklo a můžeme na něj vylít celý fialový krém. Dáme péct do trouby na 150°C a přibližně na 25-30 minut.

Po vytáhnutí z trouby necháme cheesecake vychládnout v pokojové teplotě. Pak ho můžeme vyjmout z formy a podávat s čerstvými borůvkami. Na tomto skvělém dortíku si pochutná úplně každý!


Tento recept je velmi rychlý, jednoduchý a zaručeně si na něm skvělě pochutnáte. Přejeme dobrou chuť!
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení